Still Loading...

Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Post #1 Posted on Wed Dec 19, 2012 12:09 pm
Salam,

Kat mana ye ada jual GIVI side box untuk Z1000sx ni...berapa harganya...Nak survey2 dulu sebelum pergi terjah....kiki (:D)
43 Posts
Joined: Tue Jul 17, 2012 7:49 pm

Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby ealt »

Post #2 Posted on Wed Dec 19, 2012 12:13 pm
Rasanya kat wilhin ade.. Sbb ari tu g tgk ada sebijik SX br siap ngan side box ngan scheme color lagi. MMg mengancam abes le bro.
Harga kurang pasti. Rasanya around 2K plus sekali ngan bracket.
4325 Posts
Joined: Mon Jul 30, 2012 3:00 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby moshed »

Post #3 Posted on Wed Dec 19, 2012 12:14 pm
ye ke...berapa harga actual tu...GIVI tu model apa...nak cari design memang utk z1000sx..kira plug n play lar...
43 Posts
Joined: Tue Jul 17, 2012 7:49 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby ealt »

Post #4 Posted on Wed Dec 19, 2012 12:19 pm
ealt wrote:ye ke...berapa harga actual tu...GIVI tu model apa...nak cari design memang utk z1000sx..kira plug n play lar...

Box dia sama je dgn yang pakai kat ER6 cuma bracket je yang lain. Harap betulkan kalau saya salah...
Tentang harga tu mmg sy x sure lah. Bro kena survey byk2 tempat jgk..
4325 Posts
Joined: Mon Jul 30, 2012 3:00 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby moshed »

Post #5 Posted on Wed Dec 19, 2012 12:24 pm
kalau macam tu..beli bracket jelah dulu..pastu cari sesiapa yang nak jual murah2 box tu...hihi....dapat save banyak tu...
43 Posts
Joined: Tue Jul 17, 2012 7:49 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby ealt »

Post #6 Posted on Wed Dec 19, 2012 9:45 pm
Cari kat givi jln ipoh bro.... Side pannier v35 kalau tak silap...
3067 Posts
Joined: Mon Jun 13, 2011 11:51 am
Contact:

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby aboyNajun »

Post #7 Posted on Wed Dec 19, 2012 10:18 pm
setahu saya z1kSX takde specific box... yang biasa org pakai atau seperti yang diiklankan kawa ialah givi V35 untuk side box... top box tak pasti... harga side box sahaja kat givi dalam RM1400... harga rack untuk z1kSX tak pasti laa pulak pasal tak pernah tanya... keh keh keh...
1480 Posts
Joined: Thu Aug 04, 2011 2:41 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby hatimj »

Post #8 Posted on Wed Dec 19, 2012 11:36 pm
Ealt,

Get ready around RM2500 untuk complete set baru Givi side box + bracket + other accessories

kalau nak save $$$$, beli box secara asing yang secondhand.

Cuba pm hijaupadi yang recently upgrade ke SX, since box versys dia dulu masih ada dan dia akan beli bracket plus accessories di dalam masa terdekat.
4828 Posts
Joined: Tue Apr 19, 2011 1:51 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby ajaaja »

Post #9 Posted on Thu Dec 20, 2012 12:49 am
Ok, tq utk semua pendapat and nasihat...
43 Posts
Joined: Tue Jul 17, 2012 7:49 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby ealt »

Post #10 Posted on Thu Dec 20, 2012 7:04 am
syoknye pki sx nih...
7206 Posts
Joined: Fri Jul 01, 2011 8:59 am

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby fizroy »

Post #11 Posted on Thu Dec 20, 2012 10:43 am
fizroy wrote:syoknye pki sx nih...


dah gatal tangan la tu!! (rock) (rock)
11665 Posts
Joined: Tue Apr 19, 2011 9:47 am

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby karakking »

Post #12 Posted on Thu Dec 20, 2012 11:06 am
karakking wrote:
fizroy wrote:syoknye pki sx nih...


dah gatal tangan la tu!! (rock) (rock)


x lama dah tu king..pasni abam roy kita ni nak sagat lutut pakai SX plops..!!

Akra: Tahniah fizroy ..!! (party)
1386 Posts
Joined: Mon Apr 18, 2011 10:18 pm
Contact:

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby adly80 »

Post #13 Posted on Thu Dec 20, 2012 11:27 am
softcase givi pun ada jugak, pernah nampak sx pakai. tapi kecik sikit. 21L rasanya
1245 Posts
Joined: Wed Apr 20, 2011 9:10 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby purodoraibusutairu »

Post #14 Posted on Thu Dec 20, 2012 11:47 am
Mesti mengancam abis tu..
4828 Posts
Joined: Thu Dec 29, 2011 10:33 am

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby cd »

Post #15 Posted on Thu Dec 20, 2012 2:31 pm
fizroy wrote:syoknye pki sx nih...


name pun SX mmg la
3067 Posts
Joined: Mon Jun 13, 2011 11:51 am
Contact:

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby aboyNajun »

Post #16 Posted on Mon Dec 24, 2012 8:54 am
Hari sabtu lepas, aku pergi survey side givi box ni kat wee biker seksyen 7 shah alam..harga dalam RM2500 siap pasang...emm..macam standard je harga benda ni....tapi, terfikir gak..bila dah pasang nanti, susah lak aku nak mencilok masa balik kerja..purpose nak pasang, senang skit nak letak helmet,baju hujan,etc lah...tengah fikir ni...nak pasang ke tidak...apa kata survey....hihi
43 Posts
Joined: Tue Jul 17, 2012 7:49 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby ealt »

Post #17 Posted on Mon Dec 24, 2012 9:06 am
ealt wrote:Hari sabtu lepas, aku pergi survey side givi box ni kat wee biker seksyen 7 shah alam..harga dalam RM2500 siap pasang...emm..macam standard je harga benda ni....tapi, terfikir gak..bila dah pasang nanti, susah lak aku nak mencilok masa balik kerja..purpose nak pasang, senang skit nak letak helmet,baju hujan,etc lah...tengah fikir ni...nak pasang ke tidak...apa kata survey....hihi



Untuk manusia macam aku yang dah lama hidup dengan box ni, termasuk box terbaru untuk motor GTR tu, rasanya tak ada apa2 pun.
Tu cuma mentaliti kita jer...

Naik motor tanpa box memang susah ...mana tempat nak letak:

1) Pump
2) Fius spare
3) Selipar/Sender
4) Payung
5) Baju hujan sepasang
6) Laptop
7) Toiletries (Sikat, ubat gigi, Shampoo, pencuci muka, ketip kuku, pengorek telinga)
8) Cable tie
9) Beg Baju
10) Buah2an - ole2 untuk Visa
11) Tong ikan (as and when)
12) Air 100 Plus 1.5L + air Suam dari rumah
13) Set baju mandian (Tuala, Short-pant) in case masa ride jumpa air terjun baeek punya. Then terus terjun mandi
14) Set Medic emergency kit (takut tercedera diri sendiri)
15) Baju dan seluar spare (mana tahu time basah2 lencun Skendel ajak nengok wayang pulak)
4828 Posts
Joined: Tue Apr 19, 2011 1:51 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby ajaaja »

Post #18 Posted on Mon Dec 24, 2012 9:11 am
Option yang ko ada, just in case kalau tak nak letak box adalah dengan membeli barangan berikut:

1) Tank Bag
2) Tail Bag

Aku biasanya guna dua2 bag ini untuk compensate barang2 wajib (sebahagian di atas) sekiranya malas nak bawak side-box.

Tail bag digalakkan beli seperti di bawah:

Image

Boleh muat satu helmet tail-bag ini dan ada cover hujan dan ikatan beg yang mantap dan kuat di mana pada kelajuan >200kmh konsisten pun kedudukan beg ini masih intact!. Memang terbaik
4828 Posts
Joined: Tue Apr 19, 2011 1:51 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby ajaaja »

Post #19 Posted on Mon Dec 24, 2012 10:15 am
Tank bag memang dah ada tapi nak cari option lain..tail bag memang dalam pemerhatian...jenama apa tu...berapa and kat mana nak dapat tail bag tu...tangki minyak sx ni tinggi skit, bila letak tak bag macam dah x ok aku tgk...tu yang cari sode box or tail bag...
43 Posts
Joined: Tue Jul 17, 2012 7:49 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby ealt »

Post #20 Posted on Mon Dec 24, 2012 10:50 am
ealt wrote:Tank bag memang dah ada tapi nak cari option lain..tail bag memang dalam pemerhatian...jenama apa tu...berapa and kat mana nak dapat tail bag tu...tangki minyak sx ni tinggi skit, bila letak tak bag macam dah x ok aku tgk...tu yang cari sode box or tail bag...


Jenama "Bagstar" kot.

Gambar yang Nizam punya seperti di bawah:

Image

Aku beli kat Spore hari tu, SGD135, that's about RM338.

Kalau kat Motorworld Kg. Medan Pj, seling price rasanya about RM400.

Tail bag ni juga boleh jadi beg galas, fyi.


Last edited by ajaaja on Mon Dec 24, 2012 11:07 am, edited 1 time in total.

4828 Posts
Joined: Tue Apr 19, 2011 1:51 pm

Re: Mana nak cari GIVI side box untuk Z1000SX

Postby ajaaja »