z800 or XJ6

Page 2 of 10
Wed Sep 04, 2013 10:52 am fareastz 266 posts
Nak rasa hensem better amik z8..kalo nak kacak bergaya...bmw s1000rr tros...eheheee
Wed Sep 04, 2013 1:39 pm bloso76 2314 posts
(cool) z800....
Wed Sep 04, 2013 7:22 pm aloy 2104 posts
NotWithStanding wrote:
mambang wrote:
karakking wrote:pijot dah kasi pendapat ... agak setuju gitu sebab z800 nie berat dan tinggi sikit. Kalau power dan smooth .... x leh tahan!!

king - saya pun takde pengalaman dgn XJ6 nie ... tp tengok popular ... XJ6 mmg kurang popular di m'sia. Walhal dia keluar setahun lebih sikit jer dr ER6F! he he .... kenapa yea?? :think: :think: :think:


Pupolariti xj6 menurun di ketika itu disebabkan lahirnya 3 model kawasaki yang menarik er6n,er6f, dan versys..


mungkin jgk... apetah lagi ketika itu harganye agak mahal sedikit berbanding 3model kawa neh dan model yang keluar ketika itu xj6 diversion a.k.a half-fairing version yang tak ramai suke version separuh2 ni... eloknye klu ketika itu dia kuar full faired version mcm Fz6r...kemudian awal tahun ni keluar xj6n (versi naked) yang sblm itu org menjangkakan harganye sama mcm er6n... namun bile launch je harganye mcm same dgn versys 650... so sekali lagi rasenye mungkin faktor harga jg memainkan peranan penting dlm syarat pemilihan oleh pembeli... namun bile nak dibandingkan dgn z800 mcm jauh pulak bezenye... sbb pembeli terfikir...just menambah extra 10K bleh dpt sebijik moto bersesaran 800cc dgn bentuk moden... so pastinye ramai yang memilih z800 berbanding xj6n or diversion... itulah pendapat sekupang lima duit aku... (cool)


:handgestures-thumbupleft: :handgestures-thumbupleft: :handgestures-thumbupleft: :text-goodpost:
Thu Sep 05, 2013 7:14 pm viruspronto 13 posts
Pada saya kalau bajet dah ada, seeloknya test dua-dua motor. Dari keselesaan, ergonomik badan, berat motor dan lain-lain. Dua-dua motor ada kelebihan dan kekurangan yang tersendiri. Terpulang kpd tuan badan yang nak membeli dan membela motor tu. Hehe
Thu Sep 05, 2013 7:20 pm NotWithStanding 6111 posts
klu ni 1st big bike bro saya cdg amik xj6.... klu ni 2nd time/hupgrade bike saya cdg amik z800... nak tau pasal ape nnt free bile2 join TTS PB time tu saye stori mori pepanjang dalil & sebab musabbab dia ye.... hehe... :smile:
Thu Sep 05, 2013 8:52 pm mambang 12089 posts
Z800 la ramai geng senang nak tukar2 info dan pendapat...dan saling bertukar idea..
Fri Sep 06, 2013 3:40 pm karakking 11364 posts
NotWithStanding wrote:klu ni 1st big bike bro saya cdg amik xj6.... klu ni 2nd time/hupgrade bike saya cdg amik z800... nak tau pasal ape nnt free bile2 join TTS PB time tu saye stori mori pepanjang dalil & sebab musabbab dia ye.... hehe... :smile:


XJ6 dah tentu ringan utk newbie, less power dan mudah sikit utk handling .... dan tersangat berat utk perempuan! (chuckle) (chuckle)
Sat Sep 07, 2013 8:11 am cd 4797 posts
Xj six la...z eit berat batu..jatuh time u turn tu perkara biasa..tonggek..long distance sakit badan..hehhe..
Sat Sep 07, 2013 6:15 pm mysil 2433 posts
:text-+1: utk Z800 :auto-sportbike:
Sun Sep 08, 2013 8:41 am cd 4797 posts
Z eight berat .susah nk cilok di town..kecuali bg y dah biasa..
Sun Sep 08, 2013 12:11 pm aloy 2104 posts
cd wrote:Z eight berat .susah nk cilok di town..kecuali bg y dah biasa..


Senang ja kalau dah masuk ejozz pommpomm... Lebih ringan dan tak risau ejozz sangkut bumper
Sun Sep 08, 2013 12:20 pm mysil 2433 posts
cd wrote:Z eight berat .susah nk cilok di town..kecuali bg y dah biasa..

tape..sy naik er6 pun xbrani cilok sane sini (chuckle) (chuckle) jln lurus n kosong jek brani speeding (tmi)
Sun Sep 08, 2013 2:11 pm NotWithStanding 6111 posts
mysil wrote:
cd wrote:Z eight berat .susah nk cilok di town..kecuali bg y dah biasa..

tape..sy naik er6 pun xbrani cilok sane sini (chuckle) (chuckle) jln lurus n kosong jek brani speeding (tmi)


xpe..cube ko follow blk ust...kompom ko berani laju sambil mencilok...mmg torrbaekkk.. (y)
Sun Sep 08, 2013 10:30 pm kajaiza 589 posts
(y) xj6
Sun Sep 08, 2013 11:05 pm mambang 12089 posts
NotWithStanding wrote:
xpe..cube ko follow blk ust...kompom ko berani laju sambil mencilok...mmg torrbaekkk.. (y)


Tahniah zul..hehehehe
Sun Sep 08, 2013 11:18 pm mysil 2433 posts
NotWithStanding wrote:
mysil wrote:
cd wrote:Z eight berat .susah nk cilok di town..kecuali bg y dah biasa..

tape..sy naik er6 pun xbrani cilok sane sini (chuckle) (chuckle) jln lurus n kosong jek brani speeding (tmi)


xpe..cube ko follow blk ust...kompom ko berani laju sambil mencilok...mmg torrbaekkk.. (y)

insyaallah di satu hari nnt boleh try test follow spt disarankan (whew) (sweat)
Thu Sep 12, 2013 3:12 pm cd 4797 posts
pilihan di tangan anda dan poket anda...
Thu Sep 12, 2013 4:55 pm thebagero 73 posts
z800 for the win!
Thu Sep 12, 2013 4:58 pm NotWithStanding 6111 posts
tiada pemenang atau pengalah disini... masing2 ade kelebihan & kekurangan...
Thu Sep 12, 2013 9:07 pm aloy 2104 posts
belanja gambar siket.... hitam itu menawan.... (chuckle)

Image

Image
NextPrevious
Return to General Biking

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron